Ruff, Inca & Jo-Jo

Caroline Karlsson

läänge sedan!

Usch fy på mig!! Jag har säkerligen minst 8 utkast på bloggen som jag börjat skriva, men inte haft tid att skriva klart. Jag hoppas inet det blir samma sak med detta inlägget. För jag känner att det verkligen är dags att skriva ett blogginlägg nu. Men var börjar man när man bara skrivit halvfärdiga inlägg och inte bloggat på hela våren?! Det har hänt så fruktansvärt mycket, samtidigt som tiden bara rusat iväg. Den största nyheten som ni förmodligen inte missat är att Inca nu är parad. Det känns jätte roligt, och speciellt eftersom jag har några super bra köpare som väntar efter en valp. Roligt nu när det börjar komma förfrågningar och intresse på valparna. Det märks på Inca att hon är dräktig, det är nu mindre än tre veckor och jag hoppas de ska gå fort. Jag längtar efter att krypa ner och bara mysa med valparna och Inca. I måndags ultraljudade vi lilla damen, minst fem valpar såg vi. Kändes så bra när man såg valparnas huvud, nacke, rygg, blod och att hjärtat slog på dem. ❤

Ja var börjar man?! Sist jag skrev så var det om att jag jobbade och innan dess så var det att jag hade hämtat en valp. Ja hade hand om en BC/Aussie blandning på fem månader under en veckas tid. Han behövdes socialiseras och lära sig hur man uppför sig! En super trevlig hund som jag om jag hade möjlighet gärna hade behållt. Men tre hundar och gå på gymnasiet och vänta valpar, funkar inte. Anledningen på skolan var att de skulle spela in en valpfilm och behövde då låna en valp. Så jag fick hjälpa till och lägga tassbandage, rengöra öronen, klippa klorna och  komma på förslag på bra valpövningar. Roligt tycker jag. Han lärde sig under den veckan en hel del, och det var verkligen en stor förändring från hans vanliga liv att hamna i en flock på tre hundar, bo på internat, vara med på lektioner, ut och gå på olika ställen, springa lös med många andra hundar osv. Han lärde sig en hel del när det gäller hundkontakt, ta det lugnt, inte vakta maten och gå bättre på promenad.

Jag och hundarna har tävlat skolmästerskap två gånger. Första gången var i Östra ljungby på deras naturbruksgymnasium. Där tävlade jag Inca och Jo-Jo i lydnad samt Jo-Jo i hoppklass. Lydnaden är jag super nöjd med, Inca hade rätt attityd trots att det märktes att hon precis löpt och var nyparad. Vi kom dock på en andra plats av 20 deltagare, första platsen knep Sofie och Qira före oss. Det som retar mig mest är att vi hade exakt samma poäng borträknat att Qira tog apportbocken och släppte den direkt och då fick en 8 på det medan Inca luktade på den började gripa men sen struntade i det. Hade vatt lättförtjänta poäng om hon bara hade gripit, vilket innebär att vi måste träna mer apportering.

Jo-Jo är jag mest nöjd med, hunden som jag inte tänkte tävla egentligen. Då hon precis löpt och var ur fokus. Men vi efteranmälde oss och körde på. Det resulterade i ett första pris samt en sjätte placering av 20 deltagare. Däremot är jag inte nöjd med hennes attityd, men det är bara jobba vidare!

Hopploppet med Jo-Jo, ja vi talar inte om det ! Vi hade inte tränat agility sedan i höstas utan ställde mest upp som en rolig grej. Jo-Jo kan, men hennes matte kan inte handla henne!

Nästa skolmästerskap var på Stora Segerstad, något som vi själva i tävlingslydnadskursen arrangerade. Jag var tävlingsledare, så domaren fick kommendera mig så jag fick tävla. Trots att Inca är dräktig och inte hade så långt kvar till valpning gjorde hon en riktigt bra tävling. Det märktes såklart att hon va segare och så, men jag är nöjd. Tyvärr kunde vi inte försvara silverplatsen pga dräktighet, men vi fick en bronsplats iallafall av 21 deltagare! Nöjd matte, ohja!

 

 

28 maj, 2012 - Posted by | Uncategorized

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: