Ruff, Inca & Jo-Jo

Caroline Karlsson

I-kullen 1 år, L1 , sthlm & ligg.

Tiden bara rusar iväg, som vanligt och man hinner knappt med! En månad sen jag bloggade, jaa nu igen..

Ett stort GRATTIS till Inca, Ivra, Indo, Immer, Ilex, Inox, Izor på den stora 1- års dagen! 16 oktober!

TIden har bara rusat iväg, och jag minns när vi hämtade hem den lilla valpen precis innan jul. Nu är de inte små längre, och som Erika med Ivra skrev, ”man kan inte längre skylla på att de är små”. Sant!

Förra helgen hann jag med att åka till Ljungby för att gå L1, super bra var den och många trevliga människor!

Denna helgen har tillbringats i Stockholm! I fredags efter skolan åkte jag, Inca, Kanja, Jenny och Johan till Sthlm, väl framme åt vi god mat och bara tog de lugnt på kvällen, dagen efter blev de en lång och härlig promenad i skogen innan vi åkte till Dalarna för att MH testa Kanja. Där var det försenat några timmar, men det var roligt att se några av Kanjas syskon även om de var kallt. Hela kullen kan man säga va ganska barnslig för sin ålder, och som en ägare sa ” Man kan förstå att de beter sig som de gör, om de hade varit 1 år”. Men jaja, jag tyckte de skötte sig bra och att alla hade stor leklust och var skottfasta, viktigt! Söndagen åkte vi tunnelbana/spårvagn till T-centralen, gick en liten runda och åkte därefter tillbaka. Hoppade av lite tidigare, och gick sedan hem. Städade och sen åkte vi hem!

Måste säga att jag är så nöjd med Inca, det går att ha henne med i alla situationer och hennes rädslor för människor blir bara bättre och bättre. Nu kan hon slänga sig efter folk ibland, men barn och folk som är aldelles för påiga gillar hon inte. Buss och ja allt sådant går super, hon bara lägger sig ner och sover. Tänk er vad folk tittar och pratar om vilken söt hund hon är! Och en o annan som säger att om jag ska ta valpar på henne, så vill de absolut ha en valp. Roligt att höra att folk gillar ens underbara hund 🙂

Ja, som jag nog skrivit tidigare har hon haft problem att förstå ordet ”ligg”. Hon tyckte att man skulle lägga sig skönt och inte alls ladda i ”startposition”. Men efteer att dels tagit det lugnt utan träna ordet, börjat om från början, klickat, mycket gott godis, stort tålamod, många träningsomgångar men korta, gå långsamt framåt så har hon nu fattat ordet suuuuuper och lägger sig snabbt och korrekt direkt när jag säger ligg. Det som återstår är att göra det perfekt trots störning och öka tiden, samt testa på i olika miljöer. Känns grymt härligt och jag är så nöjd att jag inte stressade, utan tränat lugnt och började om!!!

Går hund på fredagarna för Catja Sarström, som jag nog berättat om tidigare. Förrförra fredagen var vi och kollade på vallning och jag är helt sugen på att testa detta med Inca. Så vi ska få ett extra tillfälle en fre em vi som vill, för att testa på. Sen beror de på om jag hittar något ställe som dels tränar bra och som har bra får som vi får träna med. Ska bli späännande att se hur Inca reagerar på det. Jajaa, uppdatering om detta kommer, jag lovar 🙂

På onsdag blir det veterinären, Ruff ska kollas upp för jag tycker han blir sämre och sämre. Orkar inte skriva så mycket mer, men skriver om det senare i veckan med. Inca ska även ha sin vaccinationsspruta och vägas!

Nu blir det sängen, börjar 7 imorgon för att vara i svinhuset. Blääää!

Ha det bra !

19 oktober, 2009 - Posted by | Blandat, Hundlivet, Inca, Tävling

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: