Ruff, Inca & Jo-Jo

Caroline Karlsson

Utsällning Ronneby

Helgen började tidigt med att jag och Inca åkte till Johannishus, utanför Karlskrona/Ronneby, för att sova hos Sara. Det blev en lång dag med många turer till stallet och en mycket tidig morgon ca 6.30 för att ge hästarna mat. Hästarna är längre inga problem för Inca, inte konstigt om man tänker på alla ställen jag släpat med henne, tävlingar vanliga stallet vagnsparader osv.. Men det nya var att hon gick både upp och ner för gallertrappa!! Något vi bara tränat 3 steg i tidigare, hon insåg nog inte förrän halvvägs upp vad det var hon egentligen gjorde men vi gjorde ingen stor sak av det. Så det ska bli intressant att se hur det går nästa gång!

Åter till det jag skulle skriva om, tävlingsdagen!

Mamma och pappa kom och hämtade mig och Sara, för att därefter åka till Ronneby Brunnspark som är jätte fint! Vi hittade en plats under ett träd jämte folk som har valpar efter Saras familjs pumihane, trevligt. Därefter gick jag en runda och träffade alla airedale människor som var jätte länge sen! Linnie och Eva var det jätte roligt att träffa igen, och hoppas det blir snart igen! kan tillläggas att Eva har Ruffs bror Anton! Träffade min kusins hund Frasses uppfödare och alla släktingar igen, roligt ! Och många fler som jag inte har tid att skriva om nu.

Efter en stund kom Anna och Linda som åkt från Växjö för att kolla på oss, de möttes av en glad, hoppig och pussig Inca!

Domaren tog paus och pratade i telefon säkert 30 min, och dömde ca 10-15 hundar i timmen istället för 20-25 som de oftast gör.. Så istället för att komma in i ringen 11 kom vi in vid 2 tiden. Något irriterad pappa, en trött Inca som hade skött sig utmärkt när vi tränat innan! Vi passade även på att träna lite freestyle när vi väntade, 2 korta pass. När vi väl kom in i ringen var det jätte varmt och vi tävlade mot en tik som jag visste det har gått bra tidigare förr, så jag var glad bara hon accepterade domaren.

Det gjorde hon! DOmaren var av en noggrann typ och räknade alla tänderna, kände överallt vilket är superbra, precis den träning vi behöver! När jag ställde upp Inca framför domaren såg jag att hon inte stod jätte fint samt att huvudet sänktes mer och mer. Där hade jag två val antingen rätta till henne, vilket tar någon sekund och riskera att hon inte orkar och blir ”tjurig” istället eller låta henne stå som hon gjorde, hon stod still och en bra domare kan bedömma henne iaf samt att jag ändå bara var där för att träna med domare. JAg valde det sista, vilket jag inte ångrar då jag fick 1 i kvalite och även ett hp i nästa omgång. Måste även tillägga att när hon stod framför domaren, så gick hon fram och lyfte hela, ja HELA hunden. Hon var lite lätt 😉 haha.

Bra dag iallafall och hunden som inca tävlade mot gick till BIS.

Hem och därefter var det Karl oskar som gällde för kvällen för mig och Sara!

8 augusti, 2009 - Posted by | Tävling

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: