Ruff, Inca & Jo-Jo

Caroline Karlsson

uppd om träning

Tiden bara rusar, dag efter dag, vecka efter vecka. Just nu hade en lugn dag, utan några måsten varit skönt även om det är kul när det händer en massa, dock bort med alla skolarbeten hade varit skönt!

Vet inte alls vad jag skrivit om och är inte alls jätte motiverad till att skriva, så kanske långt eller kort inlägg. Får se 🙂

Skulle ställt ut inca på första officiella utställningen (inoff för inca) i Nybro förra helgen, men då mamma hamnade på sjukan åkte vi inte dit, så nu vet ni varför inget resultat kommer ni som undrat. Vi har varit på utställningsträning för Växjö BK, precis som de säger så kan hon stå länge och fint, springa fint och allting, det som brister är att hälsa på domaren. Just därför vi var på kursen!

I torsdags åkte vi istället till Åseda, första utomhus utställningen för lillflickan. Roligt att träffa folk man känner på utst o mkt fina hundar 🙂 Super bedömning och uttalande av domaren, men domaren ville känna jätte mycket på inca eftersom hon inte ville det och hennes försiktighet/rädsla gjorde att vi inte fick hp. Men vad gör det, det är träningen med domaren hon behöver, inte gå vidare hela tiden så jag är nöjd 😀 Dessutom ställde jag en cairnterrier åt Annelie Kling, som ställde ut många av sina valpköpares hundar. 1 minut innan vi skulle in i BIR och BIM fick jag veta att jag skulle ställa hanen, aldrig träffat hunden innan så det var jätte spännande och lärrorikt att visa honom. TACK Annelie och valpägaren som jag tyvärr inte vet namnet på!

Ï helgen har vi varit på Öland, haft det härligt och hundarna älskade det. Många fina bilder blev det, men ska försöka uppdatera det en annan dag 🙂

Nu kommer lite uppdatering om hur träningen går för lilldamen:

Vi har börjat köra bevakning med Leif, och är några stycken. Jätte roligt att se att hundarna tycker det är så fruktansvärt kul. Så nu bevakningshund istället för räddning? Ja, hade varit kul. Skriver mer om detta någon annan dag 🙂

Agilityn har vi gjort framsteg i, A hindret älskar Inca. Hopp har jag inte testat men tror inte det är några problem. Gungan har vi börjat köra att hon ska lära sig att den slår i marken när hon trampar på den, går bra det med.Däremot går fortfarande inte tunnlarna bra, men det stressar vi inte på utan det får vara en mognadssak..

Bruks, söket går super bra. Hon är snabb och noggran. Spåret går däremot inte bra, trots alla olika försök, ett valpspår på ca 15 meter fixade hon iallafall, (Efter mkt möda och besvär ;);) ) men vi stressar inte där heller utan vi kör ett spår lite då och då.

Lydnaden, går framåt och ställande under gång är nu nästan 100 klart , SKÖNT! Inkallningen gör vi fortfarande lek på, just för att behålla farten. Platsliggning funkar att hon ska ligga, men vi har ju inte lärt in ligg så hon kan från den positionen än. Men vi jobbar på det. Tandvisningen, har jag inte testat än på det sättet som den ska vara. Apporteringen har vi bara kommit så långt att hon haft den i munnen utan att tugga och sprungit ett litet varv i trädgården några gånger.

Freestylen, här görs stora framsteg! Alla grundmomenten sitter och även en del extra moment exempelvis axeln, hoppa över benet, under, mellan, ryggen äsch kommer inte på hur jag ska beskriva alla och heller inte alla moment vi kan.. Mamma har lärt in tassen med ja, så nu jobbar de på vinka som jag ska ha till vårat freestyleprogram. Kan även avslöja här att vi kommer tävla i freestyle om mindre än en månad i lag (om inca och jag får dispans på åldern..)

Annonser

24 maj, 2009 - Posted by | Hundlivet, Tävling, Träning

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: